Plnená domáca sekaná s vajcom a párkom
Plnená domáca sekaná z mletého mäsa je overená klasika, ktorá nikdy nesklame. Kombinácia hovädzieho a bravčového mäsa so šťavnatou plnkou z vajec, párku a uhoriek dodá sekanej skvelú chuť aj textúru.
Vďaka bylinkám, cibuli a poctivému pečeniu vznikne jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina – či už so zemiakovou kašou, alebo čerstvým chlebom.





Ingrediencie
Postup
V mise zmiešajte mleté hovädzie a bravčové mäso. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, vajce, olivový olej, majoránku, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte, aby sa suroviny rovnomerne spojili.
Nakoniec podľa potreby pridajte strúhanku. Prisýpajte ju postupne – len toľko, aby vznikla pevná, tvarovateľná zmes, ktorá drží pohromade a nerozpadáva sa.
Približne štvrtinu mäsovej zmesi rozprestrite na dno zapekacej nádoby. Na ňu naukladajte olúpané varené vajcia, párky a pozdĺžne nakrájané kyslé uhorky.
Zvyšnou zmesou prikryte plnku a vytvarujte sekanú do podoby valčeka. Rukami ju starostlivo uhladte a spevnite, aby nevznikali praskliny. Povrch potrite olivovým olejom.
Sekanú vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte po dobu 2 hodín. Počas pečenia môžete ľahko podlievať výpekom.
Hotovú sekanú nechajte pár minút odpočívať, nakrájajte ju na plátky a podávajte s varenými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo čerstvým pečivom.
