Plnená bravčová roláda zo stehna

Bravčová roláda patrí medzi poctivé klasiky českej kuchyne. Tento recept na plnenú bravčovú roládu zo stehna so špenátom a schwarzwaldskou šunkou vás prevedie krok za krokom prípravou šťavnatého mäsa pečeného dozlatista v rúre. Ideálny obed, ktorý poteší celú rodinu.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Domáca pečená bravčová roláda plnená špenátom a šunkou
Množství
Množstvo:
6 porcií
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
1,5 hodiny
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Sekaný špenát s najemno nastrúhanou cibuľou, štipkou sušeného cesnaku, soli a čierneho korenia povaríme v rajnici. Povarený špenát necháme odkvapkať na plátenku, aby sme ho zbavili prebytočnej vody, ktorú nepotrebujeme.

Bravčové stehno rozrežte na čo najväčší plát obdĺžnikového tvaru. Cez potravinársku fóliu mäso rozklepte. Rozklepané mäso osoľte a okoreňte.

Rozrezané a rozklepané bravčové stehno na plát

Na bravčový plát poukladajte plátky schwarzwaldskej šunky a na tú rovnomerne navrstvite odkvapkaný vychladený špenát. 

Ukladanie plátkov schwarzwaldskej šunky na mäso

Roládu zrolujte a zviažte ju potravinárskym špagátikom.

Zapekaciu misu alebo pekáčik pokvapkajte olivovým olejom a vložte do nej pripravenú roládu. Roládu zakryte alobalom, podlejte roládu troškou vody a dajte piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov C a 30 minút. Roláda sa pri vyšších stupňoch krásne zatiahne.

Po pol hodine znížte teplotu na 180 stupňov C, opäť podlejte roládu troškou vody a pečte ďalších 30 minút. Teraz vaša roláda začína mäknúť.

Po ďalšej polhodine v dopekacej fáze znížte teplotu na 160 stupňov C, odkryte z rolády alobal a pečte ešte posledných 30 minút. Ak treba, roládu ešte podlievajte.

Roláda z bravčového stehna pečená v rúre na olivovom oleji

Po upečení len otvorte rúru a roládu ešte na chvíľu zakryte alobalom. Roláda si na mriežke pred podávaním len odpočinie. 

Roládu zbavte špagátikov a nakrájajte na plátky. Podávajte so zemiakovou kašou.

Plnená bravčová roláda zo stehna – jednoduchý recept
TIPY A RADY: Bravčovú roládu podávajte so zemiakovou kašou poliatou výpekom z rolády. Nabudúce vyskúšajte rôzne náplne do vašej rolády. Podľa chuti môžete roládu naplniť napríklad ešte praženicou alebo rôznymi druhmi syrov.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu