Bravčová panenka s korenenou omáčkou

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/580/1e/panenka_mora_recept2.jpg
Příprava
Príprava:
1 hodina
Vaření
Varenie:
20 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Zemiaky nakrájajte na mesiačiky. Dajte ich do misy, pridajte olej, korenie, prelisovaný strúčik cesnaku a dobre premiešajte. Potom ich vysypte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte ich asi 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C.  

Panenku osoľte, okoreňte, navrch poukladajte slaninu a dajte ju do olejom vymazaného pekáčika. V polovici času pečenia zemiakov ju pridajte do rúry a pečte spolu ďalších 20 minút.  

Medzitým si pripravte omáčku. Na masle opečte najemno nakrájanú šalotku. Prilejte víno a nechajte ho odpariť. Potom vmiešajte korenie, prilejte smotanu a omáčku krátko povarte. Podľa chuti ju osoľte a stiahnite z ohňa.  

Hotovú panenku nechajte chvíľku stáť. Nakrojte ju až po niekoľkých minútach, aby z nej nevytiekla šťava. Na taniere rozdeľte zemiaky, pridajte plátky panenky a prelejte ich omáčkou.

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii