Pečené zemiaky v rúre

Pečené zemiaky patria k najobľúbenejším prílohám, ktoré nikdy nesklamú. Či už si ich pripravíte na vonkajšom grile, alebo ako zemiaky pečené v rúre, ich chrumkavá kôrka a jemný vnútrajšok zaručia skvelý chuťový zážitok. Tento recept na pečené zemiaky v šupke je jednoduchý, rýchly a výborne sa hodí k mäsu, rybám aj zeleninovým jedlám.

MORA
651 hlasů
Tlačiť Tisknout
Pečené zemiaky v rúre
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Neošúpané zemiaky dôkladne umyte, vložte do hrnca s vodou a varte 10 minút. Sceďte ich a nechajte pár minút vychladnúť.

Na dosku položte dve varešky, medzi ne vložte zemiak a krájajte na tenké plátky – vďaka vareškám zemiak úplne neprekrojíte, ale vytvoríte len zárezy.

Zemiaky preložte na plech s papierom na pečenie (alebo na rošt vonkajšieho grilu). Jemne ich potrite roztopeným maslom a osoľte.

Pečte v rúre pri 200 °C na funkcii Gril asi 20–25 minút, kým nie sú mäkké a na povrchu chrumkavé. Na vonkajšom grile grilujte pri strednej teplote podobne dlho.

Červenú cibuľu nakrájajte na tenké plátky a na panvici s olivovým olejom ju krátko orestujte, len aby zmäkla a zosladla. Jemne osoľte.

V miske zmiešajte biely jogurt s nadrobno posekanými bylinkami (pažítka, petržlenová vňať, tymian či rozmarín) a dochuťte soľou podľa chuti.

Upečené zemiaky podávajte s restovanou cibuľou a bylinkovým dipom, navrch pridajte čerstvé klíčky ako sviežu ozdobu.

V šupke pečené zemiaky v rúre - recept
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu