Rýchla paradajková omáčka s mäsovými guľami

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/519/2f/rajska-omacka-recept-mora_1.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Do misy si dajte mleté mäso, nasekanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie, vajíčko a strúhanku. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte zhruba 10 minút odležať. Ak bude zmes redšia, pridajte ešte trochu strúhanky.   Po odležaní si jemne pomúčte ruky a z mäsovej zmesi si odoberte zhruba jednu polievkovú lyžicu a vytvorte zo zmesi v rukách guľu. Takto pokračujte, kým nebudete mať všetku zmes spracovanú na gule.  

Do hrnca, v ktorom budete variť omáčku, si dajte na dno trochu oleja a nechajte ho rozpáliť. Na rozpálenom oleji potom nechajte orestovať mäsové gule, aby sa zatiahli. Olej pridávajte vždy podľa potreby. Restované mäsové gule dávajte bokom na tanier s papierovou utierkou.  

Zvyšok oleja, ktorý zostal v hrnci, zaprášte hladkou múkou, dôkladne premiešajte a vytvorte hustú zápražku. Ak bude treba, pridajte olej.  

Len čo je zápražka hotová, pridajte paradajkovú passatu, perníkové korenie, hovädzí vývar a soľ. Dôkladne premiešajte a do omáčky pridajte restované mäsové gule. Omáčku s guľami priveďte do varu a varte za občasného miešania zhruba 15 minút.  

Potom dochuťte podľa potreby a podávajte s obľúbenou prílohou.

Podobné recepty

šipka
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii