Mrkvové koláčiky

Koláčiky, ktoré poznáte od našich babičiek! Sú ním mrkvové koláčiky plnené lekvárom. Podávať ich môžete ako krehké koláčiky k popoludňajšiemu čaju či káve. Výborne sa hodia aj ako malá desiata či pochúťka pre deti do školy. Skvelé je, že mrkvové koláčiky máte hotové za veľmi krátky čas.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/699/5a/mrkvanky-recept-mora.webp
Množství
Množstvo:
20 ks
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

V mise jednoducho zmiešajte hladkú múku so štipkou soli, kypriacim práškom, nastrúhanou mrkvou a zmäknutým maslom. Cesto spracujte rukami na hladkú, nerozpadávajúcu sa konzistenciu. 

Spracované cesto zabaľte do fólie a dajte ho na pol hodiny do chladničky odpočinúť.

Odpočinuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske a vykrajujte z neho kolieska s priemerom 7 cm. 

Na každé vykrojené koliesko dajte pol lyžičky lekváru alebo obľúbenej domácej marmelády.

Každé koliesko preložte a okraj polkruhu pritlačte (stlačte) vidličkou.

Mrkvové koláčiky pečte pri 170 stupňoch C cca 17 minút.  Teplé koláčiky obaľte v práškovom cukre alebo len zľahka pocukrujte.

TIPY A RADY: nezabudnite, že v prípade mrkvových koláčikov je dôležité pracovať s vychladeným cestom, aby sa vám pri vykrajovaní netrhalo.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu