Mrkvová torta

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Na korpus:
  • 3 menšie mrkvy
  • 150 g hladkej múky
  • 50 g vlašských orechov
  • 50 g ovsených vločiek
  • 150 ml kefíru
  • 2 vajcia
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 110 g kryštálového cukru
  • 2 lyžice ľubovoľného oleja (napr. rozpustený kokosový)
  • 2 lyžičky škorice
Na krém:
  • 300 g tvarohu
  • 300 g mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • škorica podľa chuti

POSTUP:

Najprv si nastrúhajte do misy očistenú mrkvu. Vlašské orechy rozmixujte spolu s vločkami na prášok a pridajte ich k nastrúhanej mrkve. Do misy prisypte aj múku, prášok do pečiva, cukor a škoricu. Sypkú zmes zľahka premiešajte. Oddeľte bielky od žĺtkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. K sypkej zmesi teraz pridajte kefír, dve lyžice oleja a žĺtky a hutnú zmes dobre premiešajte. Teraz zostáva už len zľahka zamiešať do zmesi tuhý sneh. Mrkvový korpus pečte približne 30 minút na 175 stupňov. Vyskúšajte špajľou, či je korpus hotový.

Odkvapkaný tvaroh si vyšľahajte s mascarpone, cukrom aj škoricou. Zdobiacu nádobu si naplňte krémom a ozdobte ním vychladený nakrájaný korpus.