Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

Blažena Sádovská
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Mriežkový tvarohový koláč s ríbezľami

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Cesto: do nádoby preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme vajíčka, maslo, práškový cukor a vypracujeme cesto. Plnka: tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, vajíčkami, citrónovou kôrou, zlatým klasom a pridáme práškový cukor podľa chuti. Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať. Z cesta odoberieme 1/3 na mriežky. Zvyšnú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske na veľkosť plechu. Rozmer 30x40 cm s vyššími bokmi. Plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto by malo siahať aj na boky plechu. Na cesto rozotrieme tvarohovú plnku a bohato posypeme ríbezľami. Zvyšnú 1/3 cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásiky, z ktorých vytvoríme mriežky na povrchu koláča. Teplota 200°C 25 minút alebo podľa potreby. Necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a pokrájame na rezy.

Podobné recepty

šipka
Krehký marhuľový koláč s tvarohom
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Krehký marhuľový koláč s tvarohom
Hruškový koláč
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Hruškový koláč
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii