Krehký marhuľový koláč s tvarohom

Hodnotenie receptu
(10 hlasov)
Recept poslal/a
Edita Šimková


Ingrediencie

  • 250 g múka hladká 
  • 125 g maslo (studené)
  • 60 g cukor práškový (do cesta) 
  • 2 PL voda (ľadová) 
  • štipka soľ 
  • 400 g tvaroh mäkký jemný 
  • 1 ks struk vanilkový – dreň 
  • cukor práškový (do tvarohu a na posypanie) 
  • 15 ks zrelé sladké marhule mäta (na ozdobenie)

Studené maslo pokrájame na menšie kocky. Pridáme múku, cukor, štipku soli a pripravíme mrveničku. Postupne pridávame ľadovú vodu a vymiesime krehké cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa cesto nezačalo teplotou rúk rozpadávať. Hotové zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na cca 1 hodinu. Tvaroh vymiešame s cukrom podľa chuti a dužinou z vanilkového struku a odložíme do chladničky. Marhule umyjeme, odkôstkujeme a nakrájame na štvrtinky. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 5 mm na veľkosť okrúhlej formy s vlnitým okrajom o priemere cca 29 cm. Prenesieme do formy, necháme vyššie okraje, presahujúce cesto založíme dovnútra a zľahka popritláčame. Na cesto rozotrieme tvarohovú náplň a na vrch poukladáme nakrájané marhule. Pečieme pri teplote 180 °C asi 40 minút. Hotový koláč necháme vychladnúť na mriežke, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme lístkami mäty.

Ďalšie recepty na koláče

Banánový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Banánový koláč

Jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jablkový koláč

Rebarborový koláč s jahodami

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Rebarborový koláč s jahodami

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu