Makové koláčiky

Mak je veľmi dobrý zdroj vlákniny. Poďte s nami dnes vyskúšať tieto úžasné a hneď mäkké koláčiky, ktoré sme pripravili zo značného množstva zdravého maku. 

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/684/42/03-2-1-.webp
Množství
Množstvo:
60 kusov (2 plechy)
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
12 minút (2 x 6 minút)
Náročnost
Náročnosť:
veľmi ľahké

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka
1

Najprv do misy nasypte všetky sypké suroviny a dobre ich premiešajte. K sypkým surovinám pridajte dve vajíčka, zmäknuté maslo a med a spracujte na hladké cesto. Ak je to potrebné, pridajte múku, aby sa cesto nelepilo. Cesto uložte do chladničky aspoň na hodinu, ale ideálne ho nechajte v chladničke odležať cez noc

2

Z odležaného cesta vyvaľkajte plát a vykrajujte ľubovoľné tvary koláčikov. Pokiaľ by ste makové koláčiky chceli zlepovať, vyvaľkajte tenší plát; ak budete radšej makové koláčiky len zdobiť jednotlivo zvrchu, vyvaľkajte si plát hrubší. Použiť môžete aj lis na sušienky.

3

Uvedené množstvo ingrediencií vystačí na dva plechy koláčikov. Každý plech koláčikov pečte podľa hrúbky vykrojených tvarov 5 – 7 minút pri teplote 170 stupňov C.

4
TIPY A RADY: Zlepovať koláčiky môžete obľúbeným krémom, marmeládou, domácim lekvárom alebo pomocou tzv. lemon curd (citrónový krém).

Podobné recepty

šipka
Maslová vianočka z 9 vrkočov
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Maslová vianočka z 9 vrkočov
Parížske rožteky
Vianoce
Parížske rožteky
10 minút
pomlčka
Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii