Makové koláčiky

Mak je veľmi dobrý zdroj vlákniny. Poďte s nami dnes vyskúšať tieto úžasné a hneď mäkké koláčiky, ktoré sme pripravili zo značného množstva zdravého maku. 

5 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/684/42/03-2-1-.webp
Množství
Množstvo:
60 kusov (2 plechy)
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
12 minút (2 x 6 minút)
Náročnost
Náročnosť:
veľmi ľahké

Ingrediencie

Postup

Najprv do misy nasypte všetky sypké suroviny a dobre ich premiešajte. K sypkým surovinám pridajte dve vajíčka, zmäknuté maslo a med a spracujte na hladké cesto. Ak je to potrebné, pridajte múku, aby sa cesto nelepilo. Cesto uložte do chladničky aspoň na hodinu, ale ideálne ho nechajte v chladničke odležať cez noc

Z odležaného cesta vyvaľkajte plát a vykrajujte ľubovoľné tvary koláčikov. Pokiaľ by ste makové koláčiky chceli zlepovať, vyvaľkajte tenší plát; ak budete radšej makové koláčiky len zdobiť jednotlivo zvrchu, vyvaľkajte si plát hrubší. Použiť môžete aj lis na sušienky.

Uvedené množstvo ingrediencií vystačí na dva plechy koláčikov. Každý plech koláčikov pečte podľa hrúbky vykrojených tvarov 5 – 7 minút pri teplote 170 stupňov C.

TIPY A RADY: Zlepovať koláčiky môžete obľúbeným krémom, marmeládou, domácim lekvárom alebo pomocou tzv. lemon curd (citrónový krém).

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu