Parížske rožteky

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 40 rožtekov):  
  • Na cesto: 200 g hladkej múky
  • 50 g mletých orechov
  • 2 žĺtky
  • 150 g masla
  • 120 g cukru
  • maslo na vymazanie formičiek  
Na krém:
  • 250 ml smotany
  • 2 čokoládky ľadové gaštany  
Na polevu:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 2 až 3 lyžice masla
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 10 minút  

POSTUP:

Základ na krém si pripravte deň vopred. Smotanu zahrejte, nalámte do nej ľadové gaštany a nechte ich rozpustiť. Zmes v miske prikryte fóliou a nechajte cez noc v chlade. Na druhý deň z nej vyšľahajte hustý krém. Na cesto zmiešajte v mise múku, orechy a cukor. Pridajte pokrájané maslo a žĺtok. Všetko dôkladne prepracujte, kým nevznikne hladké cesto bez hrudiek. Formičky na rožteky vymažte maslom. Naplňte ich cestom, poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich 10 minút v rúre predhriatej na 180 °C. Potom ich vyklopte na rovnú podložku a nechajte vychladnúť. Krém preložte do vrecúška so zdobiacou špičkou a naneste na vychladené rožteky. Čokoládu nalámte do sklenenej alebo antikorovej misky. Nechajte ju rozpustiť vo vodnom kúpeli. Pridajte maslo, nechajte ho tiež rozpustiť a miešajte, kým sa obe suroviny nespoja do lesklej polevy. Rožteky prelejte a nechajte stuhnúť.