Kysnuté orechové rožteky

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/607/00/mora-orechoverohlicky-recept.jpg
Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
20 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Do vlažného mlieka rozdrobte droždie. Pridajte lyžičku cukru a múky. Premiešajte a nechajte vzísť kvások. Medzitým do misy preosejte múku a primiešajte štipku soli, citrónovú kôru a zvyšný cukor. Pridajte pokrájané zmäknuté maslo a jedno vajce. Nakoniec pridajte kvások a všetko dôkladne prepracujte. Hotové cesto v mise poprášte múkou a nechajte kysnúť asi hodinku na teplom mieste.  

Medzitým si pripravte náplň. Do rajnice dajte orechy, cukor, škoricu a trochu mlieka. Zahrejte, krátko prevarte a stiahnite z ohňa.  

Vykysnuté cesto rozdeľte na dva diely. Každý vyvaľkajte do tvaru kruhu. Cesto by malo mať výšku asi pol centimetra. Každý diel potrite orechovou náplňou. Potom cesto prekrojte na polovice, potom na štvrtiny a nakoniec na osminky. Rožteky rolujte od širšej časti. Zarolované ich skladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Potrite ich rozšľahaným vajcom a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte 15 až 20 minút.  

Rožteky môžete pripraviť aj s makovou, tvarohovou alebo lekvárovou náplňou.

Podobné recepty

šipka
Ovsené sušienky
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Ovsené sušienky
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii