Kysnuté lievance s jahodami

Nadýchané kysnuté lievance sú nielen pre deti výbornými raňajkami alebo desiatou. Vyskúšajte klasický obľúbený recept a pomocou formy na lievance alebo veľkej panvice si urobte lievance s veľkosťou presne vám na mieru. Lievance s jahodami a jahodovou penou vám navodia príjemnú letnú náladu.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Kysnuté lievance s jahodami - recept
Množství
Množstvo:
40 malých lievancov
Příprava
Príprava:
55 minút
Vaření
Varenie:
35 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Do menšej, ale vyššej misy rozdrobte polovicu kocky čerstvého droždia. Prisypte jednu lyžicu kryštálového cukru a nechajte droždie chvíľu stáť – začne rednúť. Prilejte trochu teplého mlieka (z celkového množstva) a pridajte lyžicu múky. Všetko dôkladne rozmiešajte dohladka a nechajte kvások približne 15 minút kysnúť na teplom mieste pod čistou utierkou.

Do väčšej misy preosejte hladkú múku, pridajte zvyšok kryštálového cukru, štipku soli, dve vajcia, vykysnutý kvások a zvyšok teplého mlieka. Voliteľne môžete dochutiť aj štipkou muškátového orieška a škorice. Cesto dôkladne premiešajte metličkou, zakryte utierkou a nechajte kysnúť asi 40 minút.

Na panvici alebo lievanečníku rozohrejte maslo a z vykysnutého cesta postupne smažte lievance z oboch strán dozlatista. Hotové lievance nechajte chvíľu vychladnúť.

Vychladnuté lievance potrite jahodovým džemom a ozdobte čerstvými jahodami. Namiesto džemu môžete tiež pripraviť domácu jahodovú penu.

Rozmixujte 150 g čerstvých jahôd s 15 g práškového cukru. Do zmesi pridajte 150 g 33% smotany na šľahanie, stužovač a 250 g polotučného tvarohu. Všetko vyšľahajte do nadýchanej peny. Lievance podávajte s touto penou ako jemnú a sviežu alternatívu k džemu.

Kysnuté lievance s jahodami - recept
TIPY A RADY: Ak máte lievance radi veľmi sladké, môžete ich po upečení ešte posypať práškovým cukrom.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu