Recept na raňajkové lievance

paní Elly
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Recept na raňajkové lievance

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Oddeľte žĺtky od bielkov. Múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva.

Žĺtky vymiešajte ručnou metličkou s mliekom a postupne prisypávajte múku.

Bielky vyšľahajte šľahačom na pevný sneh. Sneh vmiešajte opatrne k zmesi žĺtkov, mlieka a múky.

Z hladkého cesta smažte malé lievance, na veľkej panvici alebo panvici na lievance. Ak máte kvalitný teflónový povrch, nie je potrebné používať na smaženie tuk. Na panvicu nalejte tenkú vrstvu, ktorá je rýchlo usmažená. Otočte na druhú stranu a osmažte dozlatista aj z druhej strany.

Lievanec bude pekne nadýchaný.

Podávajte, ako vám to chutí. S džemom, šľahačkou, javorovým sirupom.

Podobné recepty

šipka
Vajce benedikt
Predjedlá, chuťovky
Vajce benedikt
Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii