Recept na raňajkové lievance

Hodnotenie receptu
(29 hlasov)
Recept poslal/a
paní Elly


Ingrediencie

  • 3 vajcia
  • 120 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 140 ml polotučného mlieka
  • štipka soli

POSTUP:

Oddeľte žĺtky od bielkov. Múku zmiešajte so štipkou soli a práškom do pečiva.

Žĺtky vymiešajte ručnou metličkou s mliekom a postupne prisypávajte múku.

Bielky vyšľahajte šľahačom na pevný sneh. Sneh vmiešajte opatrne k zmesi žĺtkov, mlieka a múky.

Z hladkého cesta smažte malé lievance, na veľkej panvici alebo panvici na lievance. Ak máte kvalitný teflónový povrch, nie je potrebné používať na smaženie tuk. Na panvicu nalejte tenkú vrstvu, ktorá je rýchlo usmažená. Otočte na druhú stranu a osmažte dozlatista aj z druhej strany.

Lievanec bude pekne nadýchaný.

Podávajte, ako vám to chutí. S džemom, šľahačkou, javorovým sirupom.

Ďalšie raňajkové recepty

Vajce benedikt

Predjedlá, chuťovky

Vajce benedikt

Ovsená kaša cez noc

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Ovsená kaša cez noc