Kuracie karí

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • Čas prípravy: 30 minút
  • Čas varenia: 40 minút  
  • 4 porcie  
 
  • 600 g kuracích prsných rezňov
  • 1 cibuľu
  • 300 g sterilizovaného cíceru
  • 1 červenú papriku
  • 1 cm zázvoru
  • 200 g zemiakov
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžice červenej karí pasty
  • 400 ml kokosového mlieka
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP:

Cibuľu nakrájajte najemno, zázvor na malé kúsky, papriku a mäso na kocky a zemiaky s cesnakom na tenké plátky. Mäso osoľte a okoreňte.  

Rozohrejte panvicu, pridajte trochu oleja a opečte na ňom cibuľu. Pridajte mäso a opekajte dozlatista. Vmiešajte papriku, zemiaky, plátky cesnaku a všetko opečte. Potom nechajte pod pokrievkou 5 minút.  

Vmiešajte zázvor, karí pastu a miešajte, kým sa celkom nerozpustí. Potom pridajte do pokrmu scedený cícer, prilejte kokosové mlieko a všetko prehrejte. Stiahnite z ohňa.  

Karí podávajte s ryžou. Môžete pokvapkať limetkou a doplniť bylinkami.  

Tip: Karí môžete pripraviť zo zeleniny podľa sezóny. Skvele bude chutiť so špargľou, paradajkami, zelenou fazuľkou aj hráškom. Ak máte radi pikantné chute, pridajte viac červenej karí pasty.