Domáca tortilla s kuracím mäsom

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Cesto
  • 600 g hladkej múky
  • 1 lyžica soli
  • 120 ml olivového oleja
  • 120 ml vody
  • 1 lyžička prášku do pečiva  
 
Mäso
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 600 g kuracieho mäsa
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžica korenia na kura  
 
Dresing
  • 500 g kyslej smotany
  • štipka soli
  • hrsť nasekaného koriandra  
 
Servírovanie
  • cherry paradajky
  • červená paprika
  • žltá paprika
  • jarná cibuľka
  • mix šalát

POSTUP:

Príprava tortíll

Do nádoby robota si dajte ¾ hladkej múky, všetok olej a vodu, soľ a prášok do pečiva. Pomocou robota nechajte vypracovať cesto, ktoré bude redšie. Potom postupne pridávajte zvyšok múky, ktorú nechajte do cesta zapracovať. Cesto musí byť krásne hladké a pružné. Ak bude treba, pridajte múku alebo vodu.  

Vypracované cesto nechajte zhruba 15 minút odležať, potom si ho rozdeľte na 10 – 12 dielikov (cca 80 g) a z každého dielu na pomúčenej doske vyvaľkajte veľmi tenkú placku. Túto placku dajte na stredne rozpálenú suchú panvicu a tortillu opekajte z každej strany asi 1,5 minútky. Hotová tortilla sa spozná tak, že sa na nej robia bublinky.

Hotové tortilly ukladajte na seba a potom ich dajte do rúry, aby nevychladli.    

Príprava mäsa

Mäso si nakrájajte na menšie rezančeky a zmiešajte s polovicou olivového oleja, soľou a korením na kura. Misu zakryte a mäso dajte zhruba na 30 minút naložiť do chladničky. Po tom, ako je mäso naložené, ho dajte na veľkú rozpálenú panvicu a restujte ho zhruba 5 minút.    

Príprava dresingu

V menšej mise si zmiešajte kyslú smotanu so soľou a nasekaným koriandrom. Potom nechajte pár minút odležať.  

Servírovanie

Na tortillu si natrite trochu dresingu, pridajte kuracie mäso, nakrájanú zeleninu a hrsť šalátu. Pokvapkajte ešte dresingom a zrolujte.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu