Grilované kura so zeleninou

Hodnotenie receptu
(9 hlasov)

Ingrediencie

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 malá nasekaná cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • lyžica soli
  • lyžica trstinového cukru
  • 5 lyžíc kečupu
  • lyžica sušeného oregana
  • lyžica sójovej omáčky
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • 1,5 kg kuraťa v celku
  • soľ na posypanie kuraťa
  • 1 kg malých skorých zemiakov
  • 10 mrkiev
  • 3 papriky
  • soľ na posypanie zeleniny

POSTUP:

Najprv si urobíte marinádu na kura. V malom hrnci si rozpáľte olivový olej a nechajte na ňom speniť nasekanú cibuľu. Len čo začne cibuľa zlatnúť, pridajte prelisovaný cesnak a nechajte ho chvíľu orestovať. Potom pridajte sušené oregano, mletú škoricu a všetko dôkladne premiešajte. Pridajte trstinový cukor, ktorý nechajte mierne skaramelizovať. Ďalej pridajte sójovú omáčku, soľ a všetko dôkladne premiešajte. Na záver pridajte kečup a nechajte celú zmes chvíľu prevariť. Len čo je marináda hotová, dajte ju vychladiť.

Keď je studená, dajte si do veľkej misy kura, nasoľte ho zo všetkých strán a potrite marinádou. Marinádu naneste aj dovnútra kuraťa. Misu s kuraťom zaklopte a odložte do chladničky na hodinu marinovať.

Na rúre si zapnite funkciu gril a nechajte ju predhriať na 200 °C.

Medzi tým, ako sa kura marinuje, si pripravte zeleninu. Mrkvu olúpte a s paprikou nakrájajte na väčšie kúsky. Malé zemiačiky nechajte v celku a so zeleninou ich dajte do hlbokého plechu a osoľte.

Len čo je kura marinované a rúra predhriata, dajte na čo najnižšie poschodie plech so zeleninou a hneď nad zeleninu položte na rošt kura. Šťava z kuraťa bude krásne kvapkať do zeleniny.
Takto celé kura pečte zhruba 45 minút. Záleží na veľkosti kuraťa. Počas pečenia s kuraťom niekoľkokrát otočte, aby sa grilovalo zo všetkých strán.

Po tom, ako je kura hotové, vložte ho na plech so zeleninou, naporciujte na menšie kúsky a servírujte.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu