Kuracia roláda

Hodnotenie receptu
(15 hlasov)

Ingrediencie

  • 2 väčšie kuracie prsia (cca 500 g) z farmárskeho kuraťa
  • 100 g mozzarelly
  • 6 ks sušených paradajok v oleji
  • 4 plátky slaniny
  • cca 2 lyžice bazalkového pesta
  • soľ a čierne korenie

POSTUP: (cca 4 porcie)

Kuracie prsia si očistite a pozdĺžne narežte tak, aby vám vznikla väčšia plocha. Prsia zľahka rozklepte tĺčikom a zo všetkých strán osoľte a okoreňte. Obe prsia položte na alobal a potrite ich bazalkovým pestom, doprostred dajte slaninu, sušené paradajky a na plátky nakrájanú mozzarellu. Pomocou alobalu všetko zabaľte do rolády a upevnite.

Roládu v alobale preložte na plech a podlejte ju hrnčekom vody. Takto roládu dajte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne hodinu.

Hotovú roládu pokrájajte na jednotlivé plátky a podávajte napríklad so zemiakovou kašou.


ODPORÚČAME:

Rúra VT 546 BX umožňuje vďaka horkovzdučnému pečeniu pripravovať aj viac rôznych pokrmov naraz vo viacerých vrstvách bez toho, aby dochádzalo ku vzájomnému ovplyvneniu chuťou a vôňou, napríklad kuracia roláda a bábovka.
▷ Nájdite svojho najbližšieho predajcu MORA

Ďalšie recepty s paradajkami

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu