Kura na paprike s domácimi zemiakovými noky

Smotanová omáčka s kuracím mäsom poteší vždy aj tých najmenších. Poďte si ju s nami pripraviť s domácimi zemiakovými noky. Uvidíte, ako skvele táto kombinácia chutí.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Množství
Množstvo:
5 porcií
Příprava
Príprava:
30 minút
Vaření
Varenie:
35 minút
Náročnost
Náročnosť:
vyššia

Ingrediencie

Na domáce noky

Na kura na paprike

Postup

Začnite tým, že si uvaríte zemiaky v šupke. Varte ich v osolenej vode domäkka. Uvarené zemiaky nechajte trochu vychladnúť, ošúpte ich a nastrúhajte na jemnom strúhadle do väčšej misy.

K nastrúhaným zemiakom pridajte celé vajce, žĺtok, polohrubú múku a štipku soli. Rukami dobre prepracujte na hladké cesto.

Z cesta si pripravte niekoľko valčekov a každý valček nakrájajte na niekoľko kúskov. Na doske pod nokami udržujte vrstvu múky, aby sa vám pri práci príliš nelepili. Halušky môžete dotvarovať pomocou vidličky.

Vhoďte ich do vriacej osolenej vody. Varte približne 3 minúty. Uvarené halušky vyplávajú samy na povrch. Sceďte ich a máte hotovo.

Teraz si poďte uvariť kuracie kúsky na paprike. Najprv si v hlbokej panvici alebo hrnci na masle zľahka osmažte na kúsky nakrájanú červenú cibuľu. K cibuli pridajte kuracie kúsky, osoľte ich a orestujte z oboch strán. Pridajte mletú papriku a múku a ešte raz ich z oboch strán, ale veľmi krátko orestujte.

Pridajte kurací vývar, guľôčky nového korenia, bobkový list a čierne korenie, polovicu smotany, premiešajte a varte na strednom stupni 30 minút pod pokrievkou. Za ten čas bude omáčka zľahka bublať.

Po 30 minútach môžete omáčku prípadne dochutiť soľou, pridajte zvyšnú smotanu, premiešajte a je to hotové, môžete podávať. Dobrú chuť!

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu