Kulajda

Objavte kúzlo tradičnej českej kulajdy – hrejivej krémovej polievky, ktorá v jednom tanieri spája to najlepšie z lesnej prírody aj domácej špajze. S naším receptom na kulajdu krok za krokom zvládnete behom pol hodiny pripraviť poctivý základ z čerstvých húb, zemiakov a voňavého kôpru, zjemnený smotanou a vyvážený štipkou octu pre typickú jemne kyslastú chuť.

paní Elly
649 hlasů
Tlačiť Tisknout
Kulajda od babičky
Množství
Množstvo:
3 - 4 porce
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
15 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Postup

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na drobné kúsky. Huby očistíme a nakrájame na plátky, tie menšie na štvrtiny.

Zemiaky spolu s hubami dáme variť do vývaru, do ktorého sme pridali aj všetko korenie – rascu, nové korenie, bobkový list aj čierne korenie. Varíme do zmäknutia zemiakov.

V miske si rozmiešame smotanu s troškou hladkej múky na zahustenie.

Keď budú zemiaky uvarené, prilejeme k nim smotanu. Môžeme dochutiť soľou, prípadne octom. Varíme ešte 15 minút.

Úplne nakoniec pridáme nasekaný kôpor. Ak máme, použijeme radšej čerstvý, ak nemáme, postačí mrazený alebo sušený. Dôkladne premiešame a už nevaríme.

Na tanieri zdobíme strateným vajcom a čerstvým kôprom.

Kulajda od babičky - recept
JAK NA DOKONALÉ ZTRACENÉ VEJCE?: Dejte vařit vodu. Až začne bublat, vložte do ní pytlík s vajíčkem a vařte přesně tři minuty. Vajíčko nechejte dvě minuty vychladnout, ustřihněte uzlík a opatrně vybalte z folie. Přendejte do talíře s kulajdou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu