Krtkova torta na plech

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 1 plech):  

Na cesto:
  • 300 g hladkej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 200 ml oleja
  • 200 ml plnotučného mlieka
  • 3 lyžice kakaa
  • 3 vajcia
  • 1 prášok do pečiva  
Na dokončenie:
  • 500 g mäkkého tvarohu
  • 250 g kyslej smotany
  • 100 g tmavej čokolády
  • 250 ml mlieka
  • 1 pudingový prášok
  • 2 vanilkové cukry
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 4 banány
  • Čas prípravy: 1 hodina
  • Čas pečenia: 30 minút  

POSTUP:

Z mlieka a pudingového prášku uvarte hustý krém a nechajte ho vychladnúť. Potom do misy rozbite vajcia a ušľahajte ich do svetlej a nadýchanej peny. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao, olej a mlieko. Vyšľahajte hladké cesto. Nalejte ho na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte približne 30 minút. Potom nechajte korpus vychladnúť.  

Medzitým si pripravte krém. Do misy dajte tvaroh, kyslú smotanu, oba cukry a vyšľahajte. Postupne pridávajte do krému puding a šľahajte, kým nevznikne hladká hmota bez hrudiek. Do krému nakoniec vmiešajte nasekanú čokoládu.  

Vychladnutý korpus vydlabte tak, aby dole zostala vrstva asi 1 a pol cm vysoká. Banány nakrájajte pozdĺžne na plátky a vložte naspodok korpusu. Na ne potom naneste krém a uhlaďte ho. Vydlabanú časť cesta rozdrobte a potom ju nasypte na krém tak, aby vznikla ucelená vrstva. Koláč potom dajte asi na dve hodiny do chladu.

Ďalšie recepty na múčniky

Čokoládové brownie s orechmi

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Čokoládové brownie s orechmi

Mrkvová torta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mrkvová torta

Perník na plech s marmeládou

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Perník na plech s marmeládou

Jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jablkový koláč