Mrkvová torta

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Korpus (forma s priemerom 17 × 12 cm alebo klasická 20 cm)
  • 3 vajcia
  • 160 g cukru krupice
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 250 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 2 lyžice jedlej sódy
  • 12 g kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 150 g vlašských orechov
  • 250 g mrkvy
  • tipka soli  
 
Krém
  • 400 g mascarpone
  • 250 g tučného tvarohu
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g jahodovej marmelády
  • šťava z ½ citrónu

POSTUP:

Najprv začnite tým, že si očistíte, olúpete a najemno nastrúhate mrkvu a vlašské orechy si najemno nasekáte.   Do väčšej misy si dajte vajcia, cukor krupicu, vanilkový cukor a olej. Všetko za pomoci šľahača miešajte, kým sa všetok cukor nerozpustí.  

V ďalšej mise si zmiešajte polohrubú múku, jedlú soľ, kypriaci prášok do pečiva, perníkové korenie a vlašské orechy.  

Všetko dôkladne premiešajte a potom suchú zmes pridávajte do našľahaných vajec s olejom a cukrom.  

Postupne suchú zmes zapracujte a potom dôkladne premiešajte. Nakoniec pridajte najemno nastrúhanú mrkvu a všetko znovu dôkladne premiešajte.  

Formu s priemerom 17 cm a výškou 12 cm vymažte maslom a vysypte polohrubou múkou. Môžete použiť aj klasickú formu s priemerom 20 cm, torta však nebude taká vysoká. Do formy nalejte cesto a dajte ho piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C a pečte zhruba 70 minút. Či je korpus upečený, skontrolujte pomocou špajle.  

Upečený korpus opatrne vyberte z formy a dajte ho na mriežku vychladnúť.  

Medzi tým, ako korpus chladne, si pripravíte krém. Do misy dajte z chladničky studené mascarpone a tučný tvaroh, práškový cukor, šťavu z polovice citróna. Všetko pomocou šľahača zmiešajte a hotový krém dajte ešte stuhnúť do chladničky.  

Len čo je korpus studený, rozkrojte si ho na 3 – 6 rovnakých plátov. Počet bude podľa toho, ako veľmi vám torta vyskočila počas pečenia. Na krájanie tenkých plátov korpusu je skvelá tortová struna.  

Prvý diel si položte na tortovú tácku a vrch korpusu natrite marmeládou. Na korpus s vrstvou marmelády položte ďalší diel korpusu a ten natrite krémom. Takto pokračujte so všetkými korpusmi.  

Po tom, ako máte tortu zostavenú, potrite ju celú zvyškom krému a ozdobte podľa vlastnej predstavivosti.  

Hotovú tortu dajte najlepšie do druhého dňa odležať a poriadne stuhnúť.

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu