Kokosová roláda

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/206/00/kokosova-rolada-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP:
Maslo si vyberte z chladničky a nechajte ho trochu zmäknúť na linke.

Ďalej si podľa návodu pripravte kokosový puding, urobte ho sladší, pretože doň budete pridávať maslo. Hotový puding preložte do misky a nechajte ho úplne vychladnúť. Aby sa vám neurobila navrchu koža, položte priamo na puding potravinovú fóliu. Puding si môžete pokojne urobiť aj deň dopredu.

Pri príprave cesta si najprv šľahačom rozšľahajte bielky s cukrom do snehu a potom jednotlivo zašľahajte žĺtky. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a zľahka ju vmiešajte vareškou do našľahaných vajíčok. Cesto rovnomerne rozprestrite na plech vyložený papierom na pečenie do približne centimetrovej hrúbky. Plech do vyhriatej rúry na 200 °C približne na 10 minút.

Hotovú piškótu otočte na nový kus papiera na pečenie a zložte z neho ten, na ktorom sa piškóta piekla. Potom piškótu zrolujte s čistým papierom na pečenie a nechajte vychladnúť.

Ďalej pokračujte krémom. Maslo izbovej teploty šľahajte aspoň 5 minút, kým sa nevytvorí krásne krémová konzistencia. Potom do masla postupne zašľahávajte vychladený kokosový puding. Pokiaľ by vám krém pripadal málo sladký, môžete ho dosladiť ešte práškovým cukrom.

Vychladený korpus potrite marmeládou, rovnomerne naneste krém a zrolujte do rolády. Zvyškom krému potrite zrolovanú roládu, posypte strúhaným kokosom a dajte do chladničky úplne stuhnúť.

Podobné recepty

šipka Banner akce
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii