Kapustová polievka

Hrejivá klasika slovanskej kuchyne: poctivá kapustnica z kyslej kapusty, bravčového mäsa a klobásy, obohatená o zemiaky a voňavú papriku. Príprava síce zaberie trochu času, no výsledok stojí za to – podávajte ju s čerstvým chlebom a vychutnajte si pravú domácu kapustnicu plnú chuti.

MORA
625 hlasů
Tlačiť Tisknout
Kapustnica z kyslej kapusty s klobásou - recept
Množství
Množstvo:
4 - 6 porcií
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
70 minút
Náročnost
Náročnosť:
stredná

Ingrediencie

Postup

Vo veľkom hrnci s hrubým dnom si na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu.

Keď je cibuľa hotová, vyberte ju a do hrnca vložte na väčšie kúsky nakrájané mäso.

Nepridávajte žiaden olej a mäso nechajte postupne zatiahnuť z každej strany. Do hrnca vkladajte vždy menšie množstvo mäsa, aby nezačalo púšťať šťavu.

Keď je mäso zatiahnuté, pridajte cibuľu, trochu vody a zaprášte mletou paprikou.

Premiešajte a pridajte zvyšok teplej vody a kyslú kapustu aj s nálevom.

Nakoniec pridajte ešte soľ a korenie a nechajte variť 40 minút, alebo kým nebude mäso krásne mäkké.

Po uvarení pridajte na kocky nakrájané zemiaky a klobásu.

Nechajte variť ešte asi 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. V prípade potreby dochuťte soľou a korením.

Podávajte napríklad s čerstvým chlebom.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu