Kapustová polievka
Hrejivá klasika slovanskej kuchyne: poctivá kapustnica z kyslej kapusty, bravčového mäsa a klobásy, obohatená o zemiaky a voňavú papriku. Príprava síce zaberie trochu času, no výsledok stojí za to – podávajte ju s čerstvým chlebom a vychutnajte si pravú domácu kapustnicu plnú chuti.





Ingrediencie
Postup
Vo veľkom hrnci s hrubým dnom si na olivovom oleji opražte nadrobno nakrájanú cibuľu.
Keď je cibuľa hotová, vyberte ju a do hrnca vložte na väčšie kúsky nakrájané mäso.
Nepridávajte žiaden olej a mäso nechajte postupne zatiahnuť z každej strany. Do hrnca vkladajte vždy menšie množstvo mäsa, aby nezačalo púšťať šťavu.
Keď je mäso zatiahnuté, pridajte cibuľu, trochu vody a zaprášte mletou paprikou.
Premiešajte a pridajte zvyšok teplej vody a kyslú kapustu aj s nálevom.
Nakoniec pridajte ešte soľ a korenie a nechajte variť 40 minút, alebo kým nebude mäso krásne mäkké.
Po uvarení pridajte na kocky nakrájané zemiaky a klobásu.
Nechajte variť ešte asi 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké. V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
Podávajte napríklad s čerstvým chlebom.
