Kakaovo-pomarančová bábovka

Jaroslava H.
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Kakaovo-pomarančová bábovka

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Vymiešame vajcia s cukrom, potom pridáme olej, med a kyslú smotanu, premiešame a ďalej pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a šťavu z pomarančov alebo sunquick. Cesto vlejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do vyhriatej rúry na 170 °C 45 – 55 minút, závisí od rúry a taktiež aj od formy. Ja som piekla v silikónovej forme, teda piekla som dlhšie 55 minút.

Či je bábovka hotová, upečená, som zistila starou fintou a to zapichnutím špajli do cesta, ak bola suchá cesto bolo upečené. Upečenú bábovku som nechala úplne vychladnúť a tak vyklopila z formy.

Pred podávaním bábovku posypeme práškovým cukrom, dozdobíme čerstvým ovocím (ja som použila čerstvé červené ríbezle zo záhradky) a polejeme roztopenou ešte horúcou horkou čokoládou (použila som lindt, a roztopila som ju vo vodnom kúpeli). Na fotke čokoláda nie je, tu som liala na každý kúsok tesne pred konzumáciou. Ak práve nie je sezóna ovocia a pečieme bábovku v zime, použijeme mrazené ovocie, ktoré podusíme s práškovým cukrom, aby sme mali alternatívu čerstvého ovocia a polejeme na bábovku spolu s horúcou čokoládou. V tejto bábovke sú dokonale spojené chute kakaa, pomaranča, ovocia a horkej čokolády. My túto kombináciu doma zbožňujeme.

Prajem dobrú chuť. 

Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii