Jogurtový koláč

Jogurtový koláč nezaberie svojou prípravou príliš veľa času a chutí výborne. Počas letných mesiacov môžete na jogurtový koláč použiť akékoľvek prebytky ovocia. My sme tentoraz siahli po marhuliach. S akým ovocím by ste koláč vyskúšali vy?

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Jogurtový koláč - recept
Množství
Množstvo:
Forma 22 cm (12 porcií)
Příprava
Príprava:
25 minút
Vaření
Varenie:
40 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Na jogurtový korpus

Na tvarohový krém

Postup

Do misy nasypte preosiatu múku, práškový cukor, kypriaci prášok a sypké suroviny premiešajte. Následne k nim vyklepnite dve vajcia, pridajte olej a biely jogurt a zmiešajte dokopy. Dohladka vymiešané cesto nalejte do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.

Marhule si nakrájajte na mesiačiky.

V malej miske si rozmiešajte tvaroh so žĺtkom a práškovým cukrom. Túto tvarohovú zmes nakladajte po lyžičkách navrch cesta.

Jogurtový koláč - tvarohová zmes

Do tvarohovej zmesi ukladajte mesiačiky marhúľ.

Jogurtový koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 175 stupňov. Formu položte na mriežku do nižšej časti rúry. Pečte približne 35 – 40 minút. To, či je koláč hotový, spoznáte tak, že cesto sa už neprichytáva na špajľu.

Jogurtový koláč - upečeno

Koláč nechajte vychladnúť na mriežke v otvorenej rúre. Po vychladnutí zložte okraj formy a hotový koláč nezabudnite pred podávaním posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Jogurtový koláč - recept MORA
TIPY A RADY: vyskúšajte jogurtový koláč s rôznymi druhmi ovocia. Hodia sa broskyne, slivky, ale aj drobné lesné ovocie. Tento druh koláča môžete tiež podávať s porciou šľahačky.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu