




Ingrediencie
Na jogurtový korpus
Na tvarohový krém
Postup
Do misy nasypte preosiatu múku, práškový cukor, kypriaci prášok a sypké suroviny premiešajte. Následne k nim vyklepnite dve vajcia, pridajte olej a biely jogurt a zmiešajte dokopy. Dohladka vymiešané cesto nalejte do okrúhlej tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.
Marhule si nakrájajte na mesiačiky.
V malej miske si rozmiešajte tvaroh so žĺtkom a práškovým cukrom. Túto tvarohovú zmes nakladajte po lyžičkách navrch cesta.

Do tvarohovej zmesi ukladajte mesiačiky marhúľ.
Jogurtový koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 175 stupňov. Formu položte na mriežku do nižšej časti rúry. Pečte približne 35 – 40 minút. To, či je koláč hotový, spoznáte tak, že cesto sa už neprichytáva na špajľu.

Koláč nechajte vychladnúť na mriežke v otvorenej rúre. Po vychladnutí zložte okraj formy a hotový koláč nezabudnite pred podávaním posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!
