Jablčná bábovka
Ak hľadáte jednoduchý hrnčekový recept na víkend, vyskúšajte rýchlu a vláčnu jablčnú bábovku. Kúsky jabĺk dodajú bábovke šťavnatosť a škorica s pomletými vlašskými orechmi bábovku výborne dochutí. Podávajte s čajom alebo kávou, tak ako to máte radi.





Ingrediencie
Postup
Rúru si predhrejte na 175 stupňov.
Do veľkej misy vsypte hladkú múku s práškom do pečiva, mleté vlašské orechy so škoricou a cukor. Sypké suroviny premiešajte.
K sypkým surovinám pridajte štyri žĺtky, olej a tvaroh z jednej vaničky. Cesto hustej konzistencie dobre premiešajte.
Zvyšné štyri bielky vyšľahajte na tuhý sneh. Sneh z bielkov po lyžiciach vmiešajte do hutného cesta, ktoré sa vďaka snehu zjemní a bude nadýchané.
Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky. Do vymastenej a vysypanej formy dajte tenkú vrstvu cesta. Posypte ho kockami jabĺk. Opakujte ešte dvakrát.
Bábovku vložte do predhriatej rúry do nižšej polohy a pečte približne 45 minút. Skúste špajľou, či je bábovka hotová. Cesto sa na špajľu nebude prichytávať.
Bábovku nechajte ideálne vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí ju opatrne vyberte z formy a pred podávaním posypte práškovým cukrom alebo ozdobte podľa vlastnej chuti.