Falafel

Hodnotenie receptu
(7 hlasov)

Ingrediencie

  • 250 g suchého cícera
  • 1 cibuľa
  • hrsť koriandra
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1 lyžička rímskej rasce
  • 2 lyžičky soli
  • 5 lyžíc oleja
  • cca 3 lyžice hladkej múky

POSTUP:

Deň vopred si dajte namočiť cícer cez noc, ktorý krásne napučí a zmäkne.

Druhý deň si do sekáčika dajte koriander, petržlenovú vňať a na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Všetko nasekajte na drobné kúsky a preložte do väčšej misy. Potom si v sekáčiku nasekajte postupne všetok cícer a pridajte ho k zelenej nasekanej zmesi. Do zmesi pridajte rascu, soľ, olej a všetko dôkladne premiešajte. Potom do zmesi pridajte hladkú múku a znovu dôkladne premiešajte, kým vám nevznikne cesto, z ktorého sa dajú tvarovať placky. V prípade potreby pridajte múku, ale opatrne. Výsledné cesto by malo byť také sypké.

Len čo je zmes hotová, vytvorte placky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C 10 minút z jednej strany a potom ich otočte a pečte ďalších 10 minút.

Podávajte s grilovanou alebo pečenou zeleninou.


ODPORÚČAME:

Ideálnym pomocníkom pre výrobu falafelu je náš mixér s množstvom príslušenstva, medzi ktorým nájdete aj potrebný sekáčik, tyčový mixér alebo šľahač.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA

Ďalšie vegetariánske recepty