Falafel

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/272/de/falafel-recept-mora.webp

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Deň vopred si dajte namočiť cícer cez noc, ktorý krásne napučí a zmäkne.

Druhý deň si do sekáčika dajte koriander, petržlenovú vňať a na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu. Všetko nasekajte na drobné kúsky a preložte do väčšej misy. Potom si v sekáčiku nasekajte postupne všetok cícer a pridajte ho k zelenej nasekanej zmesi. Do zmesi pridajte rascu, soľ, olej a všetko dôkladne premiešajte. Potom do zmesi pridajte hladkú múku a znovu dôkladne premiešajte, kým vám nevznikne cesto, z ktorého sa dajú tvarovať placky. V prípade potreby pridajte múku, ale opatrne. Výsledné cesto by malo byť také sypké.

Len čo je zmes hotová, vytvorte placky a ukladajte ich na plech s papierom na pečenie a pečte vo vyhriatej rúre na 200 °C 10 minút z jednej strany a potom ich otočte a pečte ďalších 10 minút.

Podávajte s grilovanou alebo pečenou zeleninou.


ODPORÚČAME:

Ideálnym pomocníkom pre výrobu falafelu je náš mixér s množstvom príslušenstva, medzi ktorým nájdete aj potrebný sekáčik, tyčový mixér alebo šľahač.
▷ Nájdite svojho predajcu MORA

Podobné recepty

šipka
Avokádová nátierka
Šaláty, zelenina
Avokádová nátierka
Cuketovo-zemiakové placky
Predjedlá, chuťovky
Cuketovo-zemiakové placky
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii