Dusená mrkva na masle

Jemne nasladlá, voňavá a dokonale maslová – taká je dusená mrkva, ktorá patrí medzi klasiky slovenskej aj českej kuchyne. Tento recept na dusenú mrkvu zvládne skutočne každý, či ju pripravujete ako prílohu k mäsu, alebo samostatne len s kúskom pečiva. Stačí pár surovín, pár minút času a na tanieri máte jedlo, ktoré poteší deti aj dospelých. Dušená mrkva na masle je jednoducho recept, ktorý nikdy nesklame.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Dusená mrkva – recept ideálny pre deti aj dospelých
Množství
Množstvo:
2 porcie
Příprava
Príprava:
5 minút
Vaření
Varenie:
10 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

Mrkvu zbavte šupky, umyte ju a nakrájajte na kolieska. 

V kastróliku rozpusťte maslo a vhoďte doň kolieska mrkvy. Podlejte troškou vody a jemne osoľte.

Pridávanie nakrájanej mrkvy do rozpusteného masla

Pod pokrievkou duste mrkvu približne 10 minút na strednom ohni.

Miešanie mrkvy počas dusenia pod pokrievkou

Mäkkú dusenú mrkvu zaprášte múkou a zasmažte ju. 

Pridajte trstinový cukor a prehrejte.

Dobrú chuť!

Dušená mrkva top recepty – lahodná klasika zo slovenskej kuchyne
TIPY A RADY: Podávajte s bravčovým mäsom, s varenými zemiakmi alebo si ju dajte samotnú.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu