Čučoriedkový koláč s mrvenicou bez kysnutia

pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
/data/images/recepty/motives/601/5c/mora_boruvkovy-kolac.jpg
Příprava
Príprava:
40 minút
Vaření
Varenie:
35 minút

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

Tento koláč môžete ľahko pripraviť v rôznych variantoch. Pridáte ovocie podľa sezóny alebo môžete zmeniť mrvenicu. Namiesto kokosu na ňu použiť mleté mandle alebo vlašské orechy. Do mrvenice môžete tiež pridať trochu nastrúhaného marcipánu. Predtým ho však dajte do mrazničky, aby ste ho mohli do mrvenice nastrúhať.

Na mrvenicu premiešajte v miske kokos, cukor a žĺtok tak, aby vznikla drobivá zmes. Podľa potreby môžete pridať viac kokosu. Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Pridajte olej, smotanu a vyšľahajte hladké cesto. Nalejte ho do formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch dajte čučoriedky a potom pridajte mrvenicu. Koláč pečte 35 až 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Podobné recepty

šipka
Jahodový cheesecake
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Jahodový cheesecake
Malinová Panna cotta
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Malinová Panna cotta
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii