Čučoriedkový koláč s mrvenicou bez kysnutia

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 1 okrúhlu formu):  
  • 4 vajcia
  • 130 g práškového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 260 g hladkej múky
  • 70 ml oleja
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 lyžičku nastrúhanej citrónovej kôry
  • 300 g čučoriedok  
Na mrvenicu:
  • 1 žĺtok
  • 50 g krupicového cukru
  • 6 lyžíc kokosu
  • Čas prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 35 minút  

Tento koláč môžete ľahko pripraviť v rôznych variantoch. Pridáte ovocie podľa sezóny alebo môžete zmeniť mrvenicu. Namiesto kokosu na ňu použiť mleté mandle alebo vlašské orechy. Do mrvenice môžete tiež pridať trochu nastrúhaného marcipánu. Predtým ho však dajte do mrazničky, aby ste ho mohli do mrvenice nastrúhať.

POSTUP:

Na mrvenicu premiešajte v miske kokos, cukor a žĺtok tak, aby vznikla drobivá zmes. Podľa potreby môžete pridať viac kokosu. Vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovou kôrou. Pridajte olej, smotanu a vyšľahajte hladké cesto. Nalejte ho do formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch dajte čučoriedky a potom pridajte mrvenicu. Koláč pečte 35 až 40 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Ďalšie recepty na ovocný koláč

Jahodový cheesecake

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jahodový cheesecake

Malinová Panna cotta

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Malinová Panna cotta

Nepečená piškótová torta s ovocím

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Nepečená piškótová torta s ovocím