

Množstvo:
Voliteľné

Príprava:
25 minút

Varenie:
45 minút

Náročnosť:
jednoduché
Ingrediencie
Postup
Najprv si oddeľte vajíčka na žĺtky a bielky a bielky vo vysokej nádobe vyšľahajte do snehu.
Do väčšej misy nasypte odvážené množstvo múky a cukru. Pridajte prášok do pečiva a sypké suroviny premiešajte.
K sypkej zmesi pridajte žĺtky, jogurt, olej, mlieko a rum a hustú zmes dobre dohladka premiešajte.
Do hustého cesta po lyžiciach primiešavajte bielkový sneh.
Hotové hladké cesto pomaly nalejte do vymastenej a vysypanej formy.
Na cesto ukladajte v múke obalené čerešne.
Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Skúste špajľou, či je múčnik hotový.

TIPY A RADY: Čerešne môžete ukladať aj na seba, vaša bublanina tak bude šťavnatejšia. Bublaninu nechajte vždy vychladnúť v rúre na mriežke, aby zostala nadýchaná a „nespadla“. Podávať ju môžete teplú už hodinu po chladení. Nezabudnite ju posypať práškovým cukrom.
Podobné recepty
Chcete pomoci s výběrem, nebo potřebujete poradit s něčím jiným?
bezplatná zákaznická linka
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Dáme vám 200 dní na vyzkoušení spotřebičů s možností vrácení.