Čerešňová bublanina s jogurtom

Jednoduchý múčnik, ktorý poteší každý maškrtný jazýček. Klasicky si ho môžete upiecť s čerešňami, ale využiť možno aj iné sezónne drobné ovocie, napríklad ríbezle, slivky, jahody či čučoriedky.

MORA
5 hlasů
Tlačiť Tisknout
Čerešňová bublanina - recept
Množství
Množstvo:
Voliteľné
Příprava
Príprava:
25 minút
Vaření
Varenie:
45 minút
Náročnost
Náročnosť:
jednoduché

Ingrediencie

Postup

Najprv si oddeľte vajíčka na žĺtky a bielky a bielky vo vysokej nádobe vyšľahajte do snehu.

Do väčšej misy nasypte odvážené množstvo múky a cukru. Pridajte prášok do pečiva a sypké suroviny premiešajte.

K sypkej zmesi pridajte žĺtky, jogurt, olej, mlieko a rum a hustú zmes dobre dohladka premiešajte.

Do hustého cesta po lyžiciach primiešavajte bielkový sneh.

Hotové hladké cesto pomaly nalejte do vymastenej a vysypanej formy.

Na cesto ukladajte v múke obalené čerešne.

Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Skúste špajľou, či je múčnik hotový.

TIPY A RADY: Čerešne môžete ukladať aj na seba, vaša bublanina tak bude šťavnatejšia. Bublaninu nechajte vždy vychladnúť v rúre na mriežke, aby zostala nadýchaná a „nespadla“. Podávať ju môžete teplú už hodinu po chladení. Nezabudnite ju posypať práškovým cukrom.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu