Bavorské šišky

Dnes sme pre vás pripravili recept na nestarnúcu klasiku. Bavorské šišky! Pripraviť si ich môžete s deťmi na obed alebo si ich dajte s drahou polovičkou ako výdatný dezert k popoludňajšej káve. Šišky sú výborné a krásne nadýchané.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/698/70/bavorske-vdolecky-mora.webp
Množství
Množstvo:
20 ks
Příprava
Príprava:
25 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
náročné

Ingrediencie

Postup

Najprv si z pripravených surovín pripravte kvások. Do vyššej nádoby rozdrobte čerstvé droždie. Zalejte ho vlažným mliekom (100 ml) a pridajte k nemu lyžicu cukru a lyžicu múky. Metličkou premiešajte a prikryte utierkou. Nechajte kvások na teplom mieste kysnúť. Bude to trvať 20 – 30 minút. 

Do väčšej misy nasypte odmeranú polohrubú múku s lyžičkou soli a zvyšným cukrom. Premiešajte. Pridajte kvások, zvyšné mlieko (150 ml), vajce, žĺtok, zmäknuté maslo a rum. Cesto dobre spracujte a dajte ho kysnúť na teplé miesto. Cesto bude pod utierkou kysnúť približne hodinu. 

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na hrúbku 1,5 cm. Vykrajujte kolieska ideálne s priemerom 8 cm. Do vykrojeného kolieska môžete urobiť jamku. Táto strana sa bude smažiť prvá. Neskôr sa vám bude jamka hodiť na plnenie lekvárom.

Šišky smažte v rozpálenom oleji z oboch strán. Pri smažení je panvica ideálne prikrytá pokrievkou.

Usmažené šišky nechajte vychladnúť na obrúsku na mriežke. Pred podávaním naplňte šišky lekvárom a nezabudnite na tvarohovú čiapku.

TIPY A RADY: skúste tvaroh vyšľahať so 100 g mascarpone a práškovým cukrom. Vznikne dokonalá čiapka na vaše bavorské šišky.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu