Asi 10 minút pred dokončením zapichnite drevenú špajdľu do najvyššieho miesta múčnika. Ak špajdľa zostane suchá, koláč je hotový.
Nabudúce použite menej tekutiny alebo nastavte teplotu pečenia o 10 °C nižšiu. Dbajte na čas prepracovania cesta podľa receptu.
Zvoľte nižšiu teplotu, pečte o niečo dlhšie.
Zasuňte plech nižšie, zvoľte nižšiu teplotu a pečte koláč o niečo dlhšie
Zasuňte plech vyššie a nastavte nabudúce nižšiu teplotu
Nabudúce použite hlbší plech a pečte o niečo dlhšie.
Nabudúce zvoľte o 10 °C vyššiu teplotu a skráťte čas pečenia. Pokvapkajte koláč šťavou z ovocia alebo alkoholom.
Zvoľte nižšiu teplotu, potom bude pečivo rovnomernejšie. Súčasne zasunuté plechy nemusia byť hotové v rovnakom čase. Nechajte horné plechy 5 – 10 minút dopiecť.
Dajte plech ešte na chvíľu do rozohriatej rúry a potom pečivo z plechu ihneď odoberte.
Uvoľnite okraj opatrne nožom. Preklopte formu s pečivom a formu prekryte niekoľkokrát mokrou, studenou utierkou. Nabudúce formu dobre vymažte a vysypte múkou alebo strúhankou.