Tradičný flamendr z bravčového mäsa

Hľadáte rýchle a chutné jedlo z mäsa, ktoré vonia tradíciou? Vyskúšajte bravčový flamendr, obľúbený pokrm s pôvodom v pražských hostincoch. Tento recept na flamendr kombinuje šťavnaté bravčové rezančeky, paradajkový pretlak, cibuľu a nakladanú papriku, ktoré spolu vytvárajú výraznú chuť s jemne pikantným nádychom.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Tradičný flamendr z bravčového mäsa – recept po pražsky
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
20 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej. Sprudka na ňom orestujte osolené a okorenené bravčové rezance zo všetkých strán.

Rezance vyberte z panvice a na vzniknutom výpeku nechajte zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky alebo rezance. (Ak treba, pridajte ešte kvapku olivového oleja.)

Len čo cibuľa zozlatne, vráťte k nej bravčové rezance. Pridajte paradajkový pretlak a worcesterskú omáčku, dobre ich s mäsom premiešajte a nechajte zmes krátko prebublať.

Flamendr z bravčového mäsa s worcesterskou omáčkou

Po chvíli pridajte nakladanú červenú papriku a štipku čili. Opäť nechajte flamender krátko prebublať, dochuťte ho a podávajte s uvarenou jazmínovou ryžou.

Dochucovanie flamendru soľou, korením a štipkou chilli

Dobrú chuť!

Flamendr recept najlepší – bravčové rezančeky s paprikou
TIPY A RADY: Nabudúce skúste do flamendra pridať hrsť sušených húb.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu