Tradičný flamendr z bravčového mäsa
Hľadáte rýchle a chutné jedlo z mäsa, ktoré vonia tradíciou? Vyskúšajte bravčový flamendr, obľúbený pokrm s pôvodom v pražských hostincoch. Tento recept na flamendr kombinuje šťavnaté bravčové rezančeky, paradajkový pretlak, cibuľu a nakladanú papriku, ktoré spolu vytvárajú výraznú chuť s jemne pikantným nádychom.





Ingrediencie
Postup
V hlbokej panvici rozohrejte olivový olej. Sprudka na ňom orestujte osolené a okorenené bravčové rezance zo všetkých strán.
Rezance vyberte z panvice a na vzniknutom výpeku nechajte zosklovatieť cibuľu pokrájanú na kocky alebo rezance. (Ak treba, pridajte ešte kvapku olivového oleja.)
Len čo cibuľa zozlatne, vráťte k nej bravčové rezance. Pridajte paradajkový pretlak a worcesterskú omáčku, dobre ich s mäsom premiešajte a nechajte zmes krátko prebublať.

Po chvíli pridajte nakladanú červenú papriku a štipku čili. Opäť nechajte flamender krátko prebublať, dochuťte ho a podávajte s uvarenou jazmínovou ryžou.

Dobrú chuť!
