Hovädzie líčka s paradajkami

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 4 porcie):  
  • 800 g hovädzích líčok
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžicu masla
  • 1 lyžicu sladkej mletej papriky
  • 1 lyžicu paradajkového pretlaku
  • 1 konzervu lúpaných paradajok
  • ½ lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžičku sušeného rozmarínu
  • 1 lyžičku sušeného tymiánu  
Na zemiakovú kašu:
  • 1 kg zemiakov
  • 1/4 zeleru
  • soľ
  • 100 g masla
  • 150 ml smotany
  • Dĺžka prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 90 minút  

POSTUP:

Cibuľu nakrájajte nadrobno. Mäso nakrájajte na kocky. V hrnci nechajte rozohriať olej a maslo. Opečte cibuľu a potom pridajte mäso. Opečte ho tak, aby sa zatiahlo. Potom pridajte mletú papriku, pretlak, premiešajte a nechajte rozvoňať. Pridajte lúpané paradajky, cukor, bylinky, soľ a korenie. Prilejte asi 150 ml vody. Priklopte a pod pokrievkou nechajte na miernom ohni prebublávať asi hodinku a pol. Podľa potreby môžete v priebehu varenia priliať trochu vody alebo vývaru.  

Zemiaky a zeler očistite, nakrájajte na kocky a uvarte v osolenej vode domäkka. Potom vodu zlejte, pridajte maslo a zmes roztlačte. Pridajte smotanu a zmixujte na hladkú kašu. Hotové výpečky podávajte so zemiakovou zelerovou kašou a zeleninovým šalátom podľa chuti.