Tartaletky s pudingovým krémom a ovocím
Tartaletka síce pochádza z Francúzska, ale aj u nás je už veľmi obľúbeným múčnikom k popoludňajšej káve. Tartaletky sme pre vás naplnili pudingovým krémom a podávali s čerstvými jahodami. Vyskúšajte s nami náš recept na krehké cesto z mandľovej múky.





Ingrediencie
Na tartaletky
Na krém
Postup
Do misy vsypte preosiatu múku, jemnú mandľovú múku, štipku soli a práškový cukor. Sypké ingrediencie dobre premiešajte.
Nastrúhajte kôru z citróna. Čím viac kôry, tým viac bude vaše tartaletka voňať citrónom. My sme nastrúhali kôru z jednej polovice veľkého citróna.
Pridajte jedno vajce a jeden žĺtok. Pridajte na plátky nakrájané studené maslo. Dobre premiešajte a rukami či robotom vytvorte hladké cesto. Cesto dajte na pol hodinky do chladničky. So studeným cestom sa vám bude lepšie pracovať.
Medzitým si pripravte pudingovú náplň. V hrnci uvarte puding s cukrom v 360 ml mlieka. Hotový puding odstavte z platne a po chvíli do teplého pudingu vmiešajte po kúskoch maslo.
Krém nechajte vychladnúť a pred plnením tartaletiek ho dajte schladiť na chvíľu do chladničky.
Vychladené cesto rozvaľkajte na vyšší plát a vykrajujte kolieska či kvietky s priemerom 10 cm.

Vykrojené cesto vložte do formy na tartaletky alebo ako my do formy na cupcakes. Tartaletky pečte v rúre do zozlatnutia okrajov. Bude to trvať približne 20 minút. Pečte pri 175 stupňoch C. (Po 10 minútach pečenia môžete prepichnúť dná tartaletiek vidličkou, aby sa príliš nenafukovali.)

Upečené horúce tartaletky opatrne vyberte z formy a nechajte ich vychladnúť. Tartaletky naplňte pomocou cukrárskeho vrecka pudingovým krémom, ozdobte ich jahodami a pred podávaním ich ideálne ešte na chvíľu odložte do chladničky. Dobrú chuť.
