Tartaletky s pudingovým krémom a ovocím

Tartaletka síce pochádza z Francúzska, ale aj u nás je už veľmi obľúbeným múčnikom k popoludňajšej káve. Tartaletky sme pre vás naplnili pudingovým krémom a podávali s čerstvými jahodami. Vyskúšajte s nami náš recept na krehké cesto z mandľovej múky.

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
najlepší recept na tartaletky s pudingovým krémom a jahodami - recept
Množství
Množstvo:
12 tartaletiek
Příprava
Príprava:
20 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Na tartaletky

Na krém

Postup

Do misy vsypte preosiatu múku, jemnú mandľovú múku, štipku soli a práškový cukor. Sypké ingrediencie dobre premiešajte.

Nastrúhajte kôru z citróna. Čím viac kôry, tým viac bude vaše tartaletka voňať citrónom. My sme nastrúhali kôru z jednej polovice veľkého citróna.

Pridajte jedno vajce a jeden žĺtok. Pridajte na plátky nakrájané studené maslo. Dobre premiešajte a rukami či robotom vytvorte hladké cesto. Cesto dajte na pol hodinky do chladničky. So studeným cestom sa vám bude lepšie pracovať. 

Medzitým si pripravte pudingovú náplň. V hrnci uvarte puding s cukrom v 360 ml mlieka. Hotový puding odstavte z platne a po chvíli do teplého pudingu vmiešajte po kúskoch maslo.

Krém nechajte vychladnúť a pred plnením tartaletiek ho dajte schladiť na chvíľu do chladničky.

Vychladené cesto rozvaľkajte na vyšší plát a vykrajujte kolieska či kvietky s priemerom 10 cm.

Tartaletky - vykrajovanie - recept na tartaletky – cesto

Vykrojené cesto vložte do formy na tartaletky alebo ako my do formy na cupcakes. Tartaletky pečte v rúre do zozlatnutia okrajov. Bude to trvať približne 20 minút. Pečte pri 175 stupňoch C. (Po 10 minútach pečenia môžete prepichnúť dná tartaletiek vidličkou, aby sa príliš nenafukovali.)

Tartaletky - upečeno - cesto na tartaletky – korpus

Upečené horúce tartaletky opatrne vyberte z formy a nechajte ich vychladnúť.  Tartaletky naplňte pomocou cukrárskeho vrecka pudingovým krémom, ozdobte ich jahodami a pred podávaním ich ideálne ešte na chvíľu odložte do chladničky. Dobrú chuť.

Tartaletky - recept MORA
TIPY A RADY: Do krehkých tartaletiek sa hodia rôzne druhy krémov. Vyskúšajte ich nielen s tým pudingovým, ale výborne sa hodia aj krémy z mascarpone či tvarohu. Tartaletky sa budú na tanieri vynímať aj ozdobené drobným lesným ovocím.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu