Zemiakové šúľance s makom

312 hlasů
Tlačiť Tisknout

Ingrediencie

Postup

Zemiaky si očistite a dajte ich variť. Akonáhle sú zemiaky hotové, zlejte ich a nechajte vychladnúť. Studené zemiaky ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. K nastrúhaným zemiakom pridajte polohrubú múku, obe celé vajcia a soľ. Zo zmesi vypracujte kompaktné cesto. Pokiaľ budú zemiaky viac lepiť, je potreba ešte pridať polohrubú múku. Vždy záleží na kvalite zemiakov.
Hotové zemiakové cesto nechajte zhruba 30 minút odpočinúť v izbovej teplote. Medzitým, si dajte variť do veľkého hrnca väčšie množstvo osolenej vody.


Odležané cesto dajte na pomúčenú pracovnú plochu a ešte niekoľkokrát rúk prepracujte. Rozdeľte ho na niekoľko menších dielov a z každého dielu cesta vyvaľkajte tenšieho hada. Hada rozkrojte na šúľance približne 6 cm dlhé.


Zemiakové šúľance dajte hneď do vriacej vody. Hneď ako budú hotové, vyplávajú na hladinu. Na hladine ich nechajte variť ešte zhruba minútku. O správnom uvarení šúľancov sa môžete presvedčiť rozkrojením jedneho z nich.


Varené zemiakové šúľance dajte do misy a položte na ne pár plátkov masla. Maslo nechajte rozpustiť a jemne šúľance zamiešajte, nebudú sa k sebe lepiť.
V kastróliku si rozpustite maslo. Mletý mak zmiešajte s práškovým cukrom.
Šúľance posypte makovú zmesou a zalejte rozpusteným maslom. Zemiakové šúľance môžete podávať tiež so strúhankou.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu