Popraskané čokoládové crinkles

Hodnotenie receptu
(6 hlasov)
Recept poslal/a
Edita Matejová


Ingrediencie

  • 225 g kvalitná horká čokoláda aspoň 70 percentná 
  • 60 g maslo 
  • 2 ks vajce 
  • 100 g kryštálový cukor 
  • 225 g hladká múka 
  • 1 KL vanilkový extrakt, môže byť aj rumová príchuť, amaretový likér 
  • 1 KL kypriaci prášok do pečiva 
  • 1 štipka soľ 
  • trochu krupicový a práškový cukor na obaľovanie

Rozlámanú čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a odstavíme. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme vychladnutú čokoládu, vanilkový extrakt a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto odložíme na hodinu do chladničky, nie viac! Z cesta potom formujeme rukami guľky o veľkosti vlašského orecha. Obalíme ich v krupicovom cukre a potom v práškovom cukre. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie trošku ďalej od seba. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 10 minút. Necháme ich vychladnúť na plechu, lebo sú veľmi krehké.

Ďalšie recepty s čokoládou

Mokka-čoko zákusok

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mokka-čoko zákusok

Mandľovo-čokoládový chlebíček

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mandľovo-čokoládový chlebíček

Kakaový chlebíček s hruškami

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Kakaový chlebíček s hruškami

Perník na plech s marmeládou

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Perník na plech s marmeládou

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu