Piškótová roláda
Ľahučká piškótová roláda je nadčasový dezert, ktorý poteší pri každej príležitosti. Jemný a nadýchaný korpus, lahodný tvarohový krém, čerstvé ovocie a čokoládová poleva vytvárajú dokonalú harmóniu chutí. Roláda pôsobí luxusne, no jej príprava je jednoduchšia, než by ste čakali – zvládne ju každý, kto má chuť na poctivý domáci múčnik.





Ingrediencie
Postup
Oddelte žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľahajte s polovicou cukru a citrónovou kôrou do svetlej nadýchanej peny. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľahajte tuhý sneh a opatrne ho zapracujte do žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne primiešajte múku (môžete pridať aj lyžičku prášku do pečiva, ale nie je to nutné).
Plech vyložte papierom na pečenie, rozotrite cesto a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 10–12 minút. Upečený plát hneď stiahnite z plechu, priklopte utierkou, obráťte, odstráňte papier a pomocou utierky zaviňte piškót z dlhšej strany. Nechajte vychladnúť.
Medzitým vyšľahajte tvaroh s cukrom do hladkého krému. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte maslo a miešajte, kým nevznikne hladká poleva. Pripravte si ovocie podľa chuti a sezóny.
Vychladnutý piškót opatrne rozviňte. Natrite ho tvarohovým krémom, naň rozložte ovocie a znovu zaviňte. Roládu položte na tácku spojom nadol, polejte čokoládovou polevou a ozdobte ovocím, mätou a posekanými orechmi.
