Perníkové crinkles

Perníkové popraskané bochníky sú chrumkavé zvrchu a krásne mäkké vnútri. Medzi tradičnými kúskami koláčikov sa svoju jednoduchou krásou vynímajú. 

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
/data/images/recepty/motives/686/40/img_20231207_142050_717.webp
Množství
Množstvo:
40 kusov (2 plechy)
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
24 minút (2× 12 minút)
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

Začnite tým, že do väčšej misy vsypete všetky sypké suroviny. K premiešaným sypkým surovinám pridajte dve vajcia a rozpustené maslo. Robotom alebo rukami spracujte na hladké, mierne lepivé cesto. (Ak treba, pridajte trošku múky.) Hotové cesto dajte odležať na pol hodiny do chladničky.

Z odležaného cesta si trhajte malé kúsky a tvorte z nich malé guľky. Upozorňujeme, že cesto je lepivé, tak to má byť. :) Každú jednotlivú guľku obaľte v práškovom cukre a rovno ju opatrne položte na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi guľkami nechajte väčšie rozstupy, každá guľka sa totiž zdvojnásobí. 

Guľky obalené v práškovom cukre dajte piecť na 12 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov C. 

TIPY A RADY: zmalých guliek vám vzniknú drobné koláčiky. Ak by ste chceli podávať crinkles veľkosti sušienok, odporúčame tvoriť väčšie guľky. :) Jednoduché koláčiky s vami môžu tvoriť aj malí pomocníci.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu