Perník s jablkami

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

Potrebujete (na 1 okrúhlu koláčovú formu):  
  • 250 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 120 g trstinového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžicu perníkového korenia
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 70 ml oleja
  • 100 ml mlieka 2 jablká  
Na polevu:
  • 70 g tmavej čokolády
  • 2 lyžica masla
  • Orechy na posypanie
  • Dĺžka prípravy: 40 minút
  • Čas pečenia: 35 minút

POSTUP:

Jablká prekrojte a zbavte jadrovníka. Potom ich nastrúhajte na hrubom strúhadle. V mise vyšľahajte vajcia s cukrom do peny. Potom postupne pridávajte múku, kakao, korenie a prášok do pečiva. Prilejte olej, mlieko a vyšľahajte hladké cesto. Nakoniec vmiešajte nastrúhané jablká.  

Formu vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Na vysypanie formy môžete použiť aj strúhanku, kokos alebo mleté orechy. Do formy nalejte cesto a vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Perník pečte 30 až 35 minút.  

Čokoládu nalámte do sklenenej alebo nerezovej misky. Položte ju na rajnicu s vodou a zahrievajte, kým sa čokoláda rozpustí. Pridajte do nej maslo, nechajte rozpustiť a miešajte, kým vznikne poleva. Hotovú polevu nalejte na vychladnutý perník. Posypte orechmi a nechajte stuhnúť.

Ďalšie recepty s jablkami

Jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Jablkový koláč

Obrátený jablkový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Obrátený jablkový koláč

Grófkin koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Grófkin koláč