Panetonne bábovka

Vlasta M.
pomlčka
pomlčka
tlačiť tisk zdieľať sociální sítě
Panetonne bábovka
Příprava
Príprava:
130 min.
Vaření
Varenie:
50-60 min.

Ingrediencie

šipka

Postup

šipka

POSTUP (12 porcií):

1. V stredne veľkej mise zmiešame droždie, vodu a cukor, až do spenenia. Necháme cca 10 minút postáť.

2. Pridáme vajce, jogurt, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Dobre premiešame. Vmiešame múku 1/2 hrnčeka a necháme cesto vykysnúť.

3. Potom pridávame ostatnú múku podľa potreby, miesime, kým sa cesto neodliepa od misky. Cesto vložíme do veľkej misky prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme aj kandizované ovocie.

4. Bábovkovú formu vymažeme, posypeme múkou, cesto preložíme do formy.

5. Rúru máme predhriatu na 175 stupňov a pečieme cca 45 - 50 minút, kým nie je bábovka zlatohnedá.

6. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť.

 

Podobné recepty

šipka
Hruškový koláč
Múčniky, dezerty, cukrovinky
Hruškový koláč
Chcete pomôcť s výberom, alebo chcete poradiť s niečím iným?
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu, alebo našu značkovú predajňu?
Ukázať na mape
Kúpte rúru MORA a dostanete od nás na pečenie 6 kg múky Babičkina voľba zadarmo.
Viac o akcii