Panetonne bábovka

Hodnotenie receptu
(8 hlasov)
Recept poslal/a
Vlasta M.

Doba přípravy
130 min príprava, pečenie 50-60 min.

Ingrediencie

  • 1 hrnček = 250ml
  • 4 hrnčeky špaldová múka
  • 1 balíček sušené droždie na pol kg múky
  • 1 hrnček teplá voda
  • ¼ hrnček cukor
  • 2 ks vajcia
  • ½ hrnček biely jogurt
  • ¼ KL soľ
  • ½ KL vanilkový extrakt
  • 1 ks vanilkový cukor
  • 1 PL rozpustená Hera
  • 1 KL citrónová kôra strúhaná
  • podľa chuti kandizované ovocie

POSTUP (12 porcií):

1. V stredne veľkej mise zmiešame droždie, vodu a cukor, až do spenenia. Necháme cca 10 minút postáť.

2. Pridáme vajce, jogurt, vanilkový cukor, citrónovú kôru a soľ. Dobre premiešame. Vmiešame múku 1/2 hrnčeka a necháme cesto vykysnúť.

3. Potom pridávame ostatnú múku podľa potreby, miesime, kým sa cesto neodliepa od misky. Cesto vložíme do veľkej misky prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, asi 1 hodinu. Nakoniec pridáme aj kandizované ovocie.

4. Bábovkovú formu vymažeme, posypeme múkou, cesto preložíme do formy.

5. Rúru máme predhriatu na 175 stupňov a pečieme cca 45 - 50 minút, kým nie je bábovka zlatohnedá.

6. Upečenú bábovku necháme vychladnúť a nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Dobrú chuť.

 

Ďalšie recepty so špaldovou múkou

Hruškový koláč

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Hruškový koláč

Mandľovo-čokoládový chlebíček

Múčniky, dezerty, cukrovinky

Mandľovo-čokoládový chlebíček

Bezplatná zákaznícka linka
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hľadáte svojho najbližšieho predajcu alebo našu značkovú predajňu?

Zobraziť mapu