Makový koláč s tvarohom a slivkami
Sezóna sliviek nám vypukla! Aj my vám prinášame recept s týmto chutným ovocím, ktoré je naozaj výnimočné pre svoje detoxikačné účinky. Slivky obsahujú veľa vlákniny a skvele posilnia vašu imunitu na nadchádzajúcu jeseň. A náš chutný koláč vám rozhodne prinesie len a len dobrú náladu.





Ingrediencie
Na cesto
Na makovú náplň
Na dozdobenie/na krém
Postup
Do väčšej misy dajte kyslú smotanu. Pridajte múku, cukor, olej, dve vajcia a trošku škorice. Dobre premiešajte na hladké, ale hutné a tuhé cesto.

Do menšej misky vložte tvaroh, pridajte k nemu jedno vajce a rozmiešajte spolu na hladkú konzistenciu. Pridajte mak, práškový cukor a opäť trošku škorice a všetko dobre rozmiešajte. Maková náplň je pripravená.
Rúru si predhrejte na 170 stupňov. Koláč je ideálne piecť rovnomerne zospodu aj zvrchu.
Do pripravenej zapekacej formy nalejte svoje hutné cesto s kyslou smotanou. Snažte sa ho smerovať skôr do okrajov formy.
Do stredu cesta hneď naložte po lyžiciach makovú náplň.

Okraj cesta posypte plátkami mandlí a dajte koláč piecť do predhriatej rúry na 35 – 40 minút. Potom vyskúšajte špajľou, či je koláč hotový.

Nechajte ho vychladnúť a po vychladnutí dozdobte tvarohom vymiešaným s cukrom a mesiačikmi čerstvých sliviek alebo iného ovocia, na ktoré máte práve chuť.
