Quiche lorraine (Lotrinský koláč)

Klasika pochádzajúca zo severovýchodného Francúzska z oblasti Lotrinska. Reč je o quiche lorraine alebo lotrinskom koláči. Krehké cesto a bohatá chutná náplň je jednoducho úžasná kombinácia, na ktorej si iste radi pochutnáte. 

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Quiche lorraine (Lotrinský koláč) - recept
Množství
Množstvo:
8 porcií (forma 28 cm)
Příprava
Príprava:
25 minút
Vaření
Varenie:
35 minút
Náročnost
Náročnosť:
snadné

Ingrediencie

Na cesto

Na náplň

vajcia

Postup

Najskôr si pripravte cesto. K špaldovej múke pridajte dve ploché lyžičky soli, vajce, studenú vodu a plátky masla. Rukami spojte ingrediencie na hladké cesto. Cesto zabaľte do potravinovej fólie alebo igelitového vrecka a dajte ho na hodinu odpočívať do chladničky.

Na panvici na troche oleja orestujte slaninu pokrájanú na malé kocky a cibuľu pokrájanú na prúžky. Zľahka dochuťte soľou a pridajte lyžičku provensálskeho korenia. Odstavte.

V mise rozmiešajte metličkou kyslú smotanu s tromi vajcami. Dajte zatiaľ tiež bokom.

Studené cesto rozvaľkajte na placku a preneste ho do formy. Vytvorte z cesta okraje.

Lotrinský koláč - recept - válenie cesta

Na cesto rovnomerne rozprestrite opečenú slaninu s cibuľou.

otrinský koláč - recept - posypanie slaninou

Koláč posypte strúhaným čedarom a zalejte pripravenou vaječno-smotanovou zmesou.

Lotrinský koláč - recept - posypání čedarom a zalitie pripravenou vaječno-smotanovou zmesou.

Lotrinský koláč vložte do predhriatej rúry a pečte pri 180 stupňoch Celzia 35 minút. Ideálne s funkciou teplovzduchu. Zlatisté okraje cesta vám napovedia, že je koláč upečený. A môžete podávať!

Lotrinský koláč - recept - upečeno
TIPY A RADY: lotrinský koláč si môžete pripraviť v mnohých variáciách. Experimentovať môžete vyskúšaním rôznych druhov tvrdých syrov a do koláča môžete pridávať pokojne aj zeleninu.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu