Krémová karfiolová polievka

Hustá karfiolová polievka je skvelým variantom teplej večere. Je obľúbená u dospelých aj u detí. Podávajte s celozrnnými chlebovými krutónmi. 

3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Krémová karfiolová polievka - recept
Množství
Množstvo:
6 porcií
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
25 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

V hrnci rozpusťte maslo a nechajte v ňom zosklovatieť pokrájanú cibuľu. 

Karfiolové ružičky umyte a vložte do hrnca. Pridajte aj jeden pokrájaný zemiak.  Zeleninu osoľte, okoreňte, nastrúhajte do polievky trošku muškátového orieška, zalejte vývarom, priklopte pokrievkou a varte do zmäknutia zeleniny. 

Karfiolová polievka - karfiol, zemiak, cibuľa, maslo, smotana a zeleninový vývar - príprava - priliatie vývaru.

Polievku rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej konzistencie. (Nezabudnite z nej predtým vybrať bobkový list). Polievku môžete ešte dochutiť. 

Prilejte smotanu, prehrejte a podávajte s čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom či celozrnnými chlebovými krutónmi. Dobrú chuť!  

Karfiolová polievka so smotanou a čerstvo mletým muškátovým orieškom - mora - recept
TIPY A RADY: polievku môžete vylepšiť modrým plesňovým syrom. Stačí ho pred podávaním nastrúhať na tanier plný karfiolovej polievky.
BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu