Hubový guláš z čerstvých húb

Voňavý, poctivý a plný chutí lesa — taký je hubový guláš z čerstvých húb. Jeho sila je v jednoduchosti: cibuľa, paprika, zemiaky a huby, ktoré spolu vytvoria dokonale zemitú chuť. Tento recept na hubový guláš zvládnete aj bez mäsa, a napriek tomu vás výborne zasýti. Podávajte ho s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi – skvelý tip na jesenný obed či večeru.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
Najlepší hubový guláš so zemiakmi a čerstvým chlebom
Množství
Množstvo:
4 porcie
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
30 minút
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

V hrnci rozohrejte masť. Pozvoľna na ňom nechajte zosklovatieť cibuľu nakrájanú nadrobno. Cibuľu môžete nechať aj stmavnúť, ak ju tak do guláša máte radi.

Do hrnca pridajte huby pokrájané na plátky. Pridajte trošku vody a duste 10 minút pod pokrievkou.

Huby zaprášte sladkou mletou paprikou a obsah hrnca dobre premiešajte. Zaprášte múkou a opäť premiešajte.

Hrniec zalejte vývarom, pridajte na kocky nakrájané zemiaky a korenie. Varte približne 20 – 25 minút do zmäknutia zemiakov.

Hubový guláš top recept – jesenné jedlo z lesných húb

Pred koncom môžete prípadne guláš ešte dochutiť soľou a čiernym korením.

Podávajte s chrumkavým chlebom alebo ako máte radi.

Dobrú chuť!

Hubový guláš z čerstvých húb servírovaný so zemiakmi
TIPY A RADY: Pre výraznejšiu chuť na tanieri podávajte guláš s plátkami čerstvej cibule.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu