Hubový guláš z čerstvých húb
Voňavý, poctivý a plný chutí lesa — taký je hubový guláš z čerstvých húb. Jeho sila je v jednoduchosti: cibuľa, paprika, zemiaky a huby, ktoré spolu vytvoria dokonale zemitú chuť. Tento recept na hubový guláš zvládnete aj bez mäsa, a napriek tomu vás výborne zasýti. Podávajte ho s čerstvým chlebom alebo so zemiakmi – skvelý tip na jesenný obed či večeru.
Ingrediencie
Postup
V hrnci rozohrejte masť. Pozvoľna na ňom nechajte zosklovatieť cibuľu nakrájanú nadrobno. Cibuľu môžete nechať aj stmavnúť, ak ju tak do guláša máte radi.
Do hrnca pridajte huby pokrájané na plátky. Pridajte trošku vody a duste 10 minút pod pokrievkou.
Huby zaprášte sladkou mletou paprikou a obsah hrnca dobre premiešajte. Zaprášte múkou a opäť premiešajte.
Hrniec zalejte vývarom, pridajte na kocky nakrájané zemiaky a korenie. Varte približne 20 – 25 minút do zmäknutia zemiakov.
Pred koncom môžete prípadne guláš ešte dochutiť soľou a čiernym korením.
Podávajte s chrumkavým chlebom alebo ako máte radi.
Dobrú chuť!
Facebook
Twitter