Hubová omáčka s haluškami

Hodnotenie receptu
(0 hlasov)

Ingrediencie

  • 150 g masla
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 2 cibule
  • 400 g zmesi húb
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml 33 % smotany
  • 200 ml mlieka
  • 2 byľky rozmarínu
  • soľ
  • halušky

POSTUP:

Na veľkej panvici si rozpáľte maslo s olejom. Na rozpálenom oleji s maslom po častiach orestujte nadrobno nakrájané huby. V priebehu restovania húb pridávajte aj nadrobno nakrájanú cibuľu. Časť orestovaných húb si dajte bokom. Použijete ich pri servírovaní.  

Ku koncu restovania húb pridajte prelisovaný cesnak, nechajte ho rozvoňať a všetko zalejte mliekom a smotanou. Pridajte byľky rozmarínu, soľ, všetko premiešajte a nechajte zhruba 5 – 10 minút variť.   

Len čo má omáčka krásne krémovo jemnú hustotu, odstavte ju z platne.  

Hotovú omáčku podávajte s varenými haluškami a plátkami restovaných húb.

Ďalšie recepty s hubami