Holandský rezeň so zemiakovou kašou
Objavte šťavnatú klasiku českej kuchyne – holandský rezeň s lahodnou zemiakovou kašou. Zlatistý fašírkový plátok z jemného mletého mäsa, obalený v chrumkavom trojobale a doplnený syrom pripravíte jednoducho a rýchlo, aby si celá rodina pochutnala na poctivom domácom jedle.





Ingrediencie
Postup
Zemiaky a zeler ošúpte a nakrájajte na kocky. Vriacej osolenej vode ich varte do mäkka.
Medzitým dajte do misy mäso, pridajte vajce, petržlenovú vňať, nastrúhaný syr a zmes osoľte a okoreňte.
Dôkladne spracujte a vytvorte 4 placky. Postupne ich obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a strúhanke.
Na oleji ich potom vysmažte dozlatista.
Zemiaky sceďte, roztlačte a potom vyšľahajte s maslom a teplým mliekom.
Hotové rezne podávajte so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom podľa chuti.
