Ingrediencie
Postup
Hliva ustricovitá je plná prospešných látok a tiež zlepšuje obranyschopnosť organizmu. Teraz na jeseň je ideálna na konzumáciu v mnohých receptoch. Jeden zdravý recept z úžasnej hlivy ustricovitej prinášame aj my vám. Výborný hlivový guláš si iste obľúbite.
- V hrnci rozpusťte maslo a osmažte na ňom cibuľku.
- Mrkvu nakrájajte na kolieska a hlivu na prúžky. Oboje pridajte k osmaženej cibuľke a orestujte.
- Zeleninový základ posypte sladkou paprikou, mletou rascou a múkou. Dobre premiešajte.
- Zalejte základ guláša vývarom.
- K vývaru pridajte paradajkový pretlak, červenú fazuľu, na kocky nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie, majorán a trstinový cukor.
- Varte, kým nebudú zemiaky mäkké
Začnite tým, že si v hrnci rozpustíte 3 lyžice masla a na nich osmažíte cibuľku dozlatista. K osmaženej cibuľke pridajte mrkvu, ktorú ste si nakrájali na kolieska, a hlivu ustricovitú nakrájanú na prúžky. Premiešajte a restujte cca 5 minút. Zeleninový základ posypte sladkou paprikou, mletou rascou a múkou. Všetko dobre premiešajte. Teraz pridajte liter zeleninového vývaru, paradajkový pretlak, prepláchnutú červenú fazuľu a na kocky nakrájané zemiaky. Osoľte, okoreňte. Pridajte lyžicu majoránu a lyžicu trstinového cukru. Guláš varte, kým nebudú zemiaky mäkké. Podávajte napríklad s hriankovým chlebom.
Tipy a rady na záver
Namiesto bielej múky môžete guláš zahustiť rozdrobeným chlebom. Skúste niekedy do guláša pridať nakrájanú, na panvici osmaženú slaninu. Guláš tak nabudúce prinesie novú chuť.
 Facebook
  Facebook
                                                 Twitter
 Twitter
                                                 
                         
                         
                         
                         
                                 
     
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                