Domáce jahodové nanuky so smotanou

Osviežte sa v horúcich dňoch domácimi jahodovými nanukmi, ktoré zvládnete pripraviť za pár minút. Kombinácia krémového mascarpone, smotany a sladkých jahôd vytvorí jemnú, lahodnú chuť, ktorá poteší malých aj veľkých. Tento recept je prirodzene bez lepku a neobsahuje zbytočné prísady – len poctivé suroviny a láska k domácej výrobe.

MORA
3 hlasů
Tlačiť Tisknout
recept na domáce jahodové nanuky
Množství
Množstvo:
3 ks
Příprava
Príprava:
15 minút
Vaření
Varenie:
2 hodiny (mražení)
Náročnost
Náročnosť:
veľmi jednoduché

Ingrediencie

Postup

V rajnici si pripravte jahodový rozvar. Stačí povariť jahody s kryštálovým cukrom na troške vody. (Rozvar môžete na záver rozmixovať do hladkej konzistencie.) 

Do hlbšej misky dajte mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový a vanilkový cukor. Ingrediencie vyšľahajte na hladký krém.

Pripravené formy na nanuky naplňte smotanovým krémom a vychladeným jahodovým rozvarom.

Domáce jahodové nanuky so smotanou - postup receptu

Dajte tuhnúť do mrazničky na 2 hodiny.

Domáce jahodové nanuky so smotanou - mražení - postup receptu

Nanuky môžete ešte ozdobiť čokoládou a cukrovými posýpkami. 

Domáce jahodové nanuky so smotanou - jednoduchý recept
TIPY A RADY: Zmrazené nanuky môžete aj celé ponoriť do rozpustenej čokolády a dať ich ešte na ďalšiu hodinku do mrazničky. Budete tak mať navyše chrumkavé potešenie. Vyskúšajte tieto nanuky s iným ovocím. Vhodné sú maliny alebo čučoriedky.

Podobné recepty

BEZPLATNÁ ZÁKAZNÍCKA LINKA
0800 105 505
Každý pracovný deň 8.00 - 16.00 h
Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu?
Zobraziť mapu