Domáce jahodové nanuky so smotanou
Osviežte sa v horúcich dňoch domácimi jahodovými nanukmi, ktoré zvládnete pripraviť za pár minút. Kombinácia krémového mascarpone, smotany a sladkých jahôd vytvorí jemnú, lahodnú chuť, ktorá poteší malých aj veľkých. Tento recept je prirodzene bez lepku a neobsahuje zbytočné prísady – len poctivé suroviny a láska k domácej výrobe.





Ingrediencie
Postup
V rajnici si pripravte jahodový rozvar. Stačí povariť jahody s kryštálovým cukrom na troške vody. (Rozvar môžete na záver rozmixovať do hladkej konzistencie.)
Do hlbšej misky dajte mascarpone, smotanu na šľahanie, práškový a vanilkový cukor. Ingrediencie vyšľahajte na hladký krém.
Pripravené formy na nanuky naplňte smotanovým krémom a vychladeným jahodovým rozvarom.

Dajte tuhnúť do mrazničky na 2 hodiny.

Nanuky môžete ešte ozdobiť čokoládou a cukrovými posýpkami.
